5x de tofste duurzame cadeaus / eco-vriendelijke cadeaus

5x de tofste duurzame cadeaus / eco-vriendelijke cadeaus

Ben je op zoek naar een cadeau dat niet alleen mooi en uniek is, maar ook bijdraagt aan een betere wereld? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze giftguide hebben we vijf fantastische FairTrade cadeaus voor je verzameld die niet alleen FairTrade zijn, maar ook nog eens duurzaam zijn! Of je nu een verjaardag, jubileum of een ander speciaal moment viert, met deze cadeaus geef je iets dat echt verschil maakt. Lees verder en ontdek onze topkeuzes voor duurzame FairTrade cadeaus die gegarandeerd in de smaak zullen vallen bij zowel de ontvanger als de planeet!

1. FlipFlop armbandjes van gerecyclede teenslippers

Het eerste item die op dit lijstje natuurlijk niet kon ontbreken zijn de FlipFlop armbandjes gemaakt van teenslippers. Dit upcycling project uit Mali zorgt ervoor dat teenslippers die mogelijk in de natuur zouden belanden, worden gerecycled tot trendy sieraden. De vrouwengroep die deze armbandjes maakt kunnen door dit bedrijf in hun onderhoud voorzien. De armbandjes zijn dus super duurzaam en ook nog eens een vette toevoeging aan je outfit! Het perfecte cadeau voor de duurzaamheid freak! Je shopt de armbandjes hier. 

2. Uitwasbare make-up remover doekjes

Deze set uitwasbare make-up remover pads zijn de ideale oplossing voor mensen die van make-up houden! De pads zijn te gebruiken met water of make-up remover en kunnen in de wasmachine. Soms is enkel uitwassen met water ook al voldoende. De pads zijn gemaakt van Afrikaanse stof en een make-up remover stof. De perfecte duurzame oplossing voor hen die van make-up houden! Je shopt een set hier!

3. Zeepjes van Kandaka Naturals 

Kandaka Naturals is een Rwandees bedrijf gerund door vrouwen dat aandacht wil besteden aan het maken van duurzame zeep. Hun zeep wordt gemaakt met enkel natuurlijke materialen en wordt verpakt in gerecycled papier. Bijna alle zeepjes zijn daarbij ook nog eens vegan. Alle zeepjes zijn sowieso dierproefvrij. Deze heerlijk ruikende zeep is een cadeautje voor je huid maar ook nog eens super duurzaam gemaakt. We hebben van Kandaka ook een Shampoo-bar of Bodyloation. Verschillende zepen shop je hier. Wil je verschillende items van Kandaka om uit te proberen? Check dan de essentials-set of probeer diverse geuren uit met een minis set

4. Bijenwas wrappers ter vervanging van aluminiumfolie 

Gebruik jij veel aluminiumfolie en vershoudfolie? Wist je dat dit heel slecht is voor het klimaat? Uit Rwanda hebben wij deze handige bijenwaswrappers. Door de wrappers in je handen warm te wrijven, wordt hij soepel waardoor je hem makkelijk om een boterham, een halve komkommer, een bak salade of een ander voorwerp heen kunt vouwen. De wrappers zijn tot weer 60-keer her te gebruiken. De 3 wrappers komen met een duidelijke (Engelse) instructie. Je shopt de wrappers hier. 

5. 100% bijenwaskaarsjes in een gerecycled salsa tomatenpuree blikje

Als laatste hebben we deze schattige kaarsjes van 100% bijenwas. het kaarsje is gemaakt in een gerecycled blikje tomatensalsa en deze is goud geverfd. Het recyclen van dit blikje en het bijenwas is super duurzaam! Je shopt de kaarsen van 100% bijenwas hier. 

Wil je meer FairTrade duurzame items zien? Bekijk onze volledige giftguide door hier te klikken. Shop FairTrade, shop duurzaam! 

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.