Onze Missie: Samen Bouwen aan een Eerlijke Toekomst

Onze Missie: samen bouwen aan een eerlijke toekomst met Zawadi ByMar

Bij Zawadi ByMar zijn we toegewijd aan het verwezenlijken van een droom - een droom van eerlijke handel, community development, en het ontdekken van het prachtige continent Afrika. Onze missie rust op drie belangrijke pijlers:

1. Fairtrade handelen met Afrika (No Aid but Trade principe) en ambachtslieden een perspectief geven

Bij Zawadi ByMar geloven we in het "No Aid but Trade" principe. We zien Afrika niet als een land dat afhankelijk is van hulp, maar als een continent dat gedijt door eerlijke handel. We werken nauw samen met getalenteerde ambachtslieden in Afrika, van Burkina Faso tot Zuid-Afrika, en bieden hen niet alleen een platform om hun prachtige creaties te delen met de wereld, maar ook een eerlijke prijs voor hun vakmanschap. Door dit te doen, geven we hen niet alleen een bron van inkomsten, maar ook een perspectief op een duurzame toekomst voor henzelf en hun gemeenschappen.

2. Community Development, economische zelfstandigheid en zorgen voor een afzetmarkt voor producenten en hun producten

We geloven dat community development cruciaal is voor een duurzame toekomst. Wij hechten dan ook groot belang aan het ondersteunen van community development, en we doen dit op een specifieke manier: door lokale initiatieven te ondersteunen. Zoals benoemd geloven we sterk in het 'no aid but trade' principe, wat betekent dat we geen geld doneren aan (westerse) projecten om community development op te zetten. In plaats daarvan investeren we in lokale ondernemingen die op eigen initiatief bijdragen aan hun gemeenschap. Deze ondernemingen kunnen kleinschalig zijn tot grotere coöperaties met een coöperatieve bedrijfsvoering die allemaal als doel hebben product- en organisatieontwikkeling te ontplooien. 

Of het nu gaat om een zeepbedrijf dat een deel van de winst gebruikt om meisjes te onderwijzen over menstruatiehygiëne, of om het opleiden van nieuwe ambachtslieden in onze partnerbedrijven, we zorgen ervoor dat de gemeenschappen zelf de drijvende kracht zijn achter deze initiatieven.


Onze inzet is om de lokale bevolking de middelen te geven om hun eigen gemeenschappen te verbeteren, en we blijven ons inspannen om deze visie te realiseren. Tegelijkertijd streven we ernaar om een breder internationaal publiek te bereiken, zodat er een stabiele afzetmarkt ontstaat voor de prachtige producten die onze ambachtslieden met zoveel toewijding creëren.


3. Groepsreizen organiseren naar Afrika om mensen het prachtige continent Afrika te laten zien

Afrika is een continent van ongekende schoonheid, diversiteit en cultuur. Bij Zawadi ByMar willen we mensen de kans geven om de ware pracht van Afrika te ervaren door middel van onze groepsreizen. We begrijpen dat er nog steeds veel misverstanden over Afrika bestaan, en we willen deze doorbreken door echte ervaringen te delen. Onze reizen bieden een unieke gelegenheid om de warmte van Afrikaanse gastvrijheid te voelen en te ontdekken dat er zoveel meer is aan dit geweldige continent dan vaak wordt getoond.

Bij Zawadi ByMar geloven we in de kracht van positieve verandering door samen te werken. Onze missie is niet alleen om prachtige Afrikaanse ambachtsproducten te delen, maar ook om een brug te slaan tussen culturen en de wereld te laten zien hoe eerlijke handel en respect voor het Afrikaanse continent een verschil kan maken. No aid but trade!