Ga met Zawadi op reis naar Rwanda, het land van duizend heuvels en prachtige natuur. Spot de Big5 in Akagera National Park of kom apen tegen tijdens een wandeling op de vulkanen. Het programma is gevuld met lokale cultuur en ervaringen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder voor een impressie van de reis en bezoek de informatieavond.

 • Waarom naar Rwanda?

  • Rwanda is een klein land in Afrika waardoor het heel makkelijk is om het hele land in een korte tijd te zien;
  • Rwanda is een veilig land;
  • Ondanks dat Rwanda ontzettend klein is, is het land heel divers. Zo is er een safaripark, een tropisch regenwoud, een vulkaangebied, een heuvellandschap en de hoofdstad Kigali met een oppervlakte van ruim 3x Amsterdam. Hierdoor geeft Rwanda een heel divers aanbod in relatief weinig reistijd;
  • Rwanda heeft heel veel interactieve workshops, musea en culturele ervaringen te bieden;
  • De lokale bevolking in Rwanda is enorm aardig en behulpzaam.

  Twijfel je nog? Lees dan snel de FAQ onder aan deze pagina voor meer info!

 • Wat is er te doen?

  Rwanda staat bekend om zijn prachtige natuur, nationale parken en de diversiteit aan flora en fauna. Bijvoorbeeld vogelspotters van over de hele wereld reizen naar Rwanda om de meest bijzondere soorten vogels te spotten.

  Rwanda is erg gericht op tourisme (denk aan de 'Visit Rwanda' campagne van voetbalelftal Arsenal) en hierdoor is er ontzettend veel te doen! Er zijn vele culturele workshops, musea en interactieve experiences.

  Ben je benieuwd welke activiteiten er voor deze reis op de planning staan? Lees de FAQ onder aan deze pagina!

 • Voorlopig reisprogramma

  • De reis begint met een vlucht naar de hoofdstad Kigali waar we de eerste twee dagen zullen zijn.
  • Vervolgens gaan we naar Kamembe waar we 3 dagen verblijven in een hotel met uitzicht op het Kivu Meer.
  • De reis wordt voortgezet naar het noorden waar we in het vulkanendistrict verblijven. Ook hier mogen we 3 dagen vertoeven.
  • Voor de laatste 5 dagen keren we terug naar de hoofdstad Kigali waar nog een fantastisch programma op ons staat te wachten. We gaan onder andere op dagexcursie naar het safaripark Akagera.
  • Benieuwd naar alle activiteiten tijdens de reis? Lees de FAQ onder aan deze pagina!

Voordelen van reizen met Zawadi

 • Nederlandse en lokale reisbegeleiding,
 • Een programma afgestemd op de wensen van de groep,
 • Privéchauffeur gedurende de hele reis,
 • Bezoek aan plekken waar niet alle toeristen komen,
 • Alle highlights inbegrepen in het programma,
 • Door de kleinschaligheid een scherpe prijs!

Kom naar de info-avond

Heb je interesse om mee te gaan op reis naar Rwanda? Super leuk! Kom dan vooral naar de informatieavond voor meer informatie. Ben je er nog niet helemaal uit of de groepsreis naar Rwanda iets voor je is? Geen probleem, ook dan is de informatieavond voor je bestemd!

Op de informatieavond krijg je het volledige plaatje van de reis zodat je nog enthousiaster kunt worden of om een weloverwogen keuzen te kunnen maken of je mee gaat!

Datum, plaats & tijd: informatieavond: Woensdag 3 april, via Google Meets. (20:00h)

Opgeven voor de informatieavond kan helemaal onderaan deze pagina onder de FAQ.

Uitzicht hotel

Vanuit het hotel in Kamembe heb je prachtig uitzicht over Lake Kivu. Deze foto is genomen vanaf het balkon van de hotelkamer. Kamembe ligt op de grens met Congo en de dorpen die je verderop ziet liggen, zijn dan ook Congolees. De hele dag zijn vissers druk bezig op het meer met het vangen van verse vis.

Op Safari

in Akagera National Park ga je op een echte Afrikaanse Safari. Spot jij de Big5? Een aantal dieren die je kunt vinden in dit park: Olifanten, Giraffen, Leeuw, Hyena, Buffalo, Krokodil, Zebra, Luipaard en nog veel meer! Heb jij je verrekijker al ingepakt?

Thee & Koffie fabriek

Rwanda staat bekend om de productie van thee en koffie. In het westen van het land vind je de grote theevelden. We bezoeken een theefabriek waar we het hele productieproces te zien krijgen, van het plukken van de thee tot het verpakken. Uiteraard krijgen we bij de koffie en thee experience een heerlijke proeverij.

Regenwoud Hike

Rwanda heeft een prachtig mooi beschermd tropisch regenwoud genaamd Nyungwe Rainforest. Uiteraard pakken we de kans om een hike te maken door dit regenwoud zodat je met je eigen ogen kunt zien hoe mooi dit regenwoud is! Onderweg komen we veel flora en fauna tegen (oa aapjes), een aantal watervallen en lopen we over een grote canopy hangbrug.

Vers ontbijt

Elke ochtend staat er een heerlijk vers ontbijt voor ons klaar met vers fruit, een gebakken ei, pannenkoeken, wafels of warme aardappeltjes met groenten. De koks in de verschillende guesthuizen zorgen ervoor dat je goed verwent wordt.

Producentenbezoek

Hoe leuk is het om te zien waar de producten van Zawadi gemaakt worden? Tijdens de reis zullen we ook een aantal producenten bezoeken en een rondleiding krijgen op hun werkplaats. Wat maken ze precies en hoe gaat dit proces? Een echte ervaring waarvoor niet elke toerist de kans krijgt!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder hebben we veel informatie over de reis verwerkt in de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Praktische informatie voor de reis

Hoelang duurt de reis?

De reis naar Rwanda duurt 15 dagen waarvan 2 dagen reisdagen zijn en we 13 dagen in Rwanda hebben. We boeken 14 hotelnachten.

Waar verblijven we tijdens de reis?

Tijdens de reis verblijven we in drie verschillende hotels/guesthuizen. Wanneer de beschikbaarheid het toelaat is dit Yambi Guesthouse in Kigali, Peace Guesthouse in Kamembe en in Musanze is dat het Garden Palace Hotel.

We verblijven 8 nachten in Kigali, 3 nachten in Kamembe en 3 nachten in Musanze. 

Zijn er speciale vereisten voor de accommodatie (bvb gedeelde kamers, enz.)? 

Voor de reis is er uitgegaan van een tweepersoonskamer met eigen badkamer. Hierbij wordt de kamer dus gedeeld met één persoon. Als je liever een kamer voor jezelf hebt, is dit tegen meerprijs mogelijk. Ook een vierpersoonskamer (family room) is mogelijk.

Wanneer vindt de groepsreis plaats?

De groepsreis vindt plaats in januari 2025. De exacte data kunnen in overleg met de groep bepaald worden. De richtlijn voor de reis is 5 t/m 19 januari.

Is er een minimum- of maximumaantal deelnemers voor de reis?

Om de reis betaalbaar te houden, is het minimumaantal deelnemers 10. Het maximumaantal is 16 deelnemers.

Als er te weinig aanmeldingen zijn (7, 8 of 9 aanmeldingen), kijken we naar de mogelijkheden om de reis toch door te laten gaan. Bij 6 of minder aanmeldingen gaat de reis direct niet door.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de groepsreis?

Zawadi zal aanraden om naar de informatieavond te komen op (Woensdag 3 april 2024, via Google Meets). Hier worden alle details van de reis doorgesproken en krijgt je alle benodigde informatie.

In de dagen hierna communiceert Zawadi het definitieve reisprogramma, de exacte data en een nauwkeurig geschatte prijs. De
aanmeldingen zullen voor 6 weken open staan. Hierna wordt bekeken of de reis door kan gaan en wordt de reis definitief gemaakt.

Moet ik een paspoort of visum hebben voor deze bestemming?

Een paspoort is noodzakelijk voor de reis naar Rwanda. Een visum kan van tevoren aangevraagd worden of aangeschaft worden bij
aankomst op de luchthaven in Kigali. Het visum bij aankomst in Kigali is inbegrepen in de reis. Mocht je het visum liever van tevoren regelen, is de meerprijs die de Visumdienst rekent voor eigen kosten.

Waarom moet ik mijn eigen vliegticket boekenvoor de reis?

Dit doen we om verschillende redenen. Ten eerste is het goed om te benoemen dat het vliegticket zelf boeken goedkoper is dan via Zawadi.
Daarbij gaat er een directe vlucht naar Kigali vanaf Brussel Airport en Schiphol airport. Ook gaat er een Turkish Airlines vlucht vanaf Schiphol Airport en Düsseldorf Airport met een overstap op Istanbul. Omdat de reistijden en prijzen van deze reizen fors verschillen, willen we elke deelnemer de kans geven om zelf een keuze te maken tussen de kosten en het comfort. Als laatste is deze manier van boeken makkelijker met de reisverzekering indien de reis geannuleerd wordt.

Uiteraard verzorgd Zawadi advies over de verschillende trajecten en prijzen en indien nodig hulp bij het boeken van de vliegtickets.
Voor elk traject dat Zawadi aanraadt voor de aankomstdatum, zal Zawadi de deelnemers opvangen op de airport. Op éen van de trajecten zal de mogelijkheid bestaan met Zawadi mee te vliegen.

Over Rwanda

Is Rwanda een veilig land?

Ja! Rwanda is een erg veilig land in Afrika. Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Rwanda een Code Geel reisadvies wat betekent ‘Je kunt prima reizen maar let op de veiligheidsrisico’s’. De veiligheidsrisico’s in het land komen door de kans op Malaria en het conflict op de grens bij Gisenyi. De reis komt niet in de buurt van Gisenyi.

Zijn er speciale kleding- of uitrustingseisen voor bepaalde activiteiten / in Rwanda? 

In Rwanda wordt het als onbeleefd gezien om je knieën te laten zien. Daarom is het raadzaam om broeken en rokken tot over de knie te dragen. Ook wordt het niet gewaardeerd wanneer men zonder shirt rond loopt. In Rwanda is het rond de 25 graden en daarom is luchtige kleding aan te raden. Echter, ’s ochtends en ‘s avonds kan het ook erg afkoelen. Neem een dun vestje met lange mouwen mee tegen de muggen.

Zijn er bijzonderheden betreft het reizen naar Rwanda?

Het is goed om te weten dat wegwerpplastic in alle vormen verboden is in Rwanda.

Over het programma

Welke activiteiten zijn inbegrepen bij de reis?

Voor de indicatieprijs is er van de volgende inbegrepen activiteiten uitgegaan:

 • Stadswandeling door Kigali met gids,
 • Workshop traditionele manden weven,
 • bezoek aan King’s Palace museum,
 • Thee experience (plantage, fabriek & proeverij),
 • Hike door het regenwoud (inclusief hangbrug),
 • Safari door Akagera National Park,
 • Boottocht over Kivu Meer + stranddag op een eiland in het Kivu meer,
 • Koffie experience (plantage, fabriek & proeverij),
 • Traditionele kookworkshop met lokale gerechten,
 • Bezoek aan HandsPun Hope,
 • Apen wandeltocht door het vulkanenpark,
 • Cultural dance experience,
 • Bezoek aan banaanbier brouwerij,
 • Bezoek aan Rwandese imker,
 • Bezoek aan genocide memorial museum,
 • Middag naar een zwembad,
 • Imigongo art workshop,
 • Bezoek aan de souvenirmarkt.

Ook bezoeken we een aantal producenten van Zawadi. Daarbij liggen er op de route vele uitkijkpunten over de schitterende natuur van Rwanda waar we zullen stoppen.

Mochten er op de info-avond specifieke geluiden vanuit de groep gelden, kan het zijn dat dit nog iets wordt aangepast.

Wat zijn de hoogtepunten van deze reis?

Een aantal mogelijke hoogtepunten zijn het Akagera Safaripark, een wandeling door het Nyungwe regenwoud, een wandeling langs de vulkanen om aapjes te spotten, het genocide museum, het ervaren van verschillende traditionele activiteiten (koken, dans, manden weven, kunst), het bezoeken van een thee- en koffiefabriek en het varen op Lake Kivu. 

Kan ik mijn eigen activiteiten toevoegen aan het schema?

Tijdens de informatieavond stelt Zawadi een reisprogramma voor. Op basis daarvan ontvangt Zawadi graag input, feedback en
ideeën. Naar aanleiding van de informatieavond wordt een definitief programma gemaakt dat past bij de deelnemers van de groep. Het is dus zeker mogelijk activiteiten toe te voegen wanneer er interesse voor is in de groep. 

Rwanda staat bekent om de Gorilla’s die in het Noorden in het wild leven. Waarom is Gorilla spotten niet meegenomen in het voorgestelde programma?

Indien de groep graag op Gorilla Safari gaat, is het zeker mogelijk om dit aan het programma toe te voegen. Omdat deze ervaring ongeveer €1750 per persoon kost voor één dag, is er voor het voorbeeldprogramma voor gekozen dit niet mee te nemen. Een wandeltocht bij het vulkanenpark om andere apen te spotten, is wel meegenomen in het programma.

Over de begeleiding

Is er reisbegeleiding aanwezig op de reis?

Zeker! Vanuit Zawadi gaat er een Nederlandse reisleider mee (Marianne). Ook zal er gedurende het grootste gedeelte van de reis een lokale reisleider mee gaan die het Engels goed beheerst en ook Kinyarwanda spreekt. Gedurende de volledige reis zullen we rondgereden worden door een lokale chauffeur die de lokale taal Kinyarwanda spreekt.

Welke transportmiddelen worden gebruikt tijdens de reis? 

Alle dagen worden we vergezeld door een lokale chauffeur die met ons in een klein busje zal rondrijden. Deze kosten zijn volledig
inbegrepen. Enkel de eerste dag maken we geen gebruik van de chauffeur omdat alles op loopafstand is. De chauffeur beheerst de lokale taal.

Over de kosten

Wat kost de groepsreis? 

De geschatte prijs voor de reis is €2499 tot €2749. De kosten van het vliegticket en de reisvaccinaties/malariatabletten en persoonlijke uitgaven zitten hier niet bij inbegrepen. De kosten voor het vliegticket liggen naar verwachting tussen de €600-€900. 

Inbegrepen bij de reis: accommodatie, activiteiten, ontbijt & diner, Nederlandse & lokale reisleiding, privé vervoer gedurende de hele reis, reisprogramma, visum, paklijst, onbeperkt flesjes water, ....

Niet inbegrepen: Vliegticket, reisvaccinaties/malariatabletten, persoonlijke uitgaven.

Goed om te benoemen dat een groepsrondreis naar Oost-Afrika nergens zo goedkoop wordt aangeboden als bij Zawadi.

Zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden? 

Eigenlijk niet. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor persoonlijke uitgaven zoals souvenirs en snacks. Je kunt zelf bepalen wat je hieraan uitgeeft.

Als je in Rwanda geld gaat pinnen, rekent de bank hier vaak een vergoeding voor. Hoeveel dit is verschilt per bank en moet je bij je eigen bank navragen. 

Het is beleefd om de lokale reisleider en privéchauffeur een fooi te geven aan het einde van de reis. De richtlijn hiervoor is €2 per dag per persoon. Gezien wij 12 dagen gebruikmaken van de chauffeur en 10 dagen van de reisleider, betreft dit €24 voor de chauffeur en €20 voor de lokale reisleider. Uiteraard mag je zelf bepalen of je de chauffeur en reisleider meer fooi wilt geven en hoeveel dit bedraagt. Ook is bij sommige musea de toegang gratis maar wordt om een donatie gevraagd.

Wanneer moet ik de reis betalen? 

Tot de inschrijftermijn verstreken is (12 mei, 2024) hoef je niets te betalen. Hierna wordt de balans opgemaakt of de reis door kan gaan. In de week van 12 mei boek je het vliegticket en moet een aanbetaling van €600,- gedaan worden. 6 weken voor aanvang van de reis moet het resterende bedrag betaald worden.

Wat gebeurt er als de reis wordt geannuleerd? 

Stel je voor: je hebt lang uitgekeken naar die langverwachte groepsreis met Zawadi. De spanning bouwt zich op terwijl je je koffers inpakt en je voorbereidt op een onvergetelijk avontuur. Maar dan, net wanneer je denkt dat niets je kan tegenhouden, gebeurt het ondenkbare: de reis wordt geannuleerd.

Als de reis intern wordt geannuleerd door Zawadi, ontvangt u een volledige restitutie. Bij annulering door externe factoren zoals
bijvoorbeeld een pandemie of veranderingen in het reisadvies, zullen we ons best doen om zoveel mogelijk te restitueren. Bedragen die in dit geval gemaakt zijn en niet gerestitueerd kunnen worden (bijvoorbeeld boekingen of reserveringen), vallen onder het risico van de deelnemer. Als een deelnemer zelf wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Wat is het annuleringsbeleid? 

Annuleringsbeleid voor de groepsreis naar Rwanda:

 1. Voor de uiterlijke opgeefdatum:

   - Bij annulering voor de uiterlijke opgeefdatum van 12 mei 2024 kunt u de reis kosteloos annuleren. 

2. Na de uiterlijke opgeefdatum:

   - Als u annuleert na de uiterlijke opgeefdatum, wordt de eerste aanbetaling van €600,- ingehouden. Eventuele kosten voor vliegtickets worden door de deelnemer zelf afgehandeld volgens het beleid van de luchtvaartmaatschappij.

3. Tussen 6 weken voor vertrek en de dag van vertrek:

   - Als u annuleert binnen 6 weken voor vertrek tot aan de dag van vertrek, wordt de eerste aanbetaling van €600,- ingehouden. Daarnaast wordt de tweede aanbetaling (deels) ingehouden als deze kosten voor de deelnemer al zijn gemaakt. De kosten voor vliegtickets worden door de deelnemer zelf afgehandeld volgens het beleid van de luchtvaartmaatschappij.

Dit annuleringsbeleid is van toepassing op alle deelnemers aan de groepsreis naar Rwanda. Let op: het annuleringsbeleid kan worden gewijzigd onder invloed van externe factoren zoals overheidsmaatregelen, reisbeperkingen of andere onvoorziene omstandigheden.

Overige vragen

Vanaf welke leeftijd is de groepsreis? 

Deelnemers van 18 jaar en ouder mogen direct mee op de groepsreis. 

Jongeren tussen de 12 tot en met 15 jaar mogen meereizen op de voorwaarde dat er een ouder of verzorger mee gaat op de reis. Voor jongeren van 16 en 17 jaar kijken we naar de factoren zoals eerdere reiservaring buiten Europa om te bepalen of hij/zij zonder begeleiding mee kan.

Welke maaltijden zijn inbegrepen bij de reis en zijn er vegetarische- of andere dieet-opties? 

Tijdens de reis zit een klein ontbijtbuffet inbegrepen. Ook gaan we elke avond uit eten in een restaurant. Gedurende de dag
is er onbeperkt toegang tot mineraalwater. Lunch en snacks zijn niet inbegrepen. 

Rwanda is een relatief westers land en bijna in elk restaurant zijn er vegetarische maaltijden beschikbaar. Onthoud wel dat deze
vaak simpeler zijn dan in Nederland. Geef in het inschrijfformulier duidelijk je dieetwensen aan, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Moet ik mijn eigen reisverzekering regelen?

Ja! En hiervan een kopie verklaring aanleveren bij Zawadi. Ook is het raadzaam om een aanvullende ziektekostenverzekering voor
buiten Europa aan te schaffen. 

Zijn er gezondheids- of vaccinatievereistenvoor de reis? 

Zawadi geeft geen medisch advies wat betreft vaccinaties, gezondheidsrisico’s of malariatabletten. 

Het is aan te raden om malariatabletten te slikken gedurende de reis naar Rwanda. De vaccinaties Gele Koorts, DTP en Hepatitis A zijn aanbevolen voor de reis naar Rwanda (niet verplicht). (Bron: GGD)

Voor meer informatie verwijst Zawadi graag naar de website van de GGD: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/rwanda

Moet ik (erg) fit zijn om deel te nemen aan de reis / is het een actieve reis? 

Om deel te nemen aan een reis moet je een algemene goede gezondheid hebben. Als je in staat bent om op een dag op rustig tempo 10km te wandelen met verschillende pauzes, ben je in perfecte staat om deel te nemen aan de reis. Twijfel je? Neem contact op met Zawadi voor meer info over de reis en/of medisch advies bij je huisarts.

Hoe kan ik contact opnemen met Zawadi voor verdere vragen? 

Je kunt altijd een mailtje sturen naar info@zawadinamar.nl of een WhatsAppje sturen naar 0618719000.
Liever een belafspraak? Stuur een mailtje of appje en we regelen dat. 

 • Duurzaam reizen

  Tijdens de reis houden we aandacht voor de natuur en kijken we hoe we zo duurzaam mogelijk kunnen reizen

 • Persoonlijk contact

  Zawadi is een kleinschalig bedrijf waardoor er ruimte en aandacht is voor al je vragen!

 • Veilig op reis

  Met lokale reisleiding, een privéchauffeur en ruime kennis- en ervaring over reizen naar de tropen, zorgen we voor een fantastische ervaring!

 • Met liefde samengesteld

  Zawadi is zelf dol op Rwanda en weet veel van de cultuur en geschiedenis van het land. De reis is dan ook met liefde samengesteld.

Meld je hier aan voor de informatieavond (vermeld in het bericht dat je je wilt opgeven voor de informatieavond van de Rwanda reis):

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.