12x de leukste FairTrade items voor de zomer!

12x de leukste FairTrade items voor de zomer!

De zomer staat voor de deur en dat betekent tijd voor zonnige dagen, gezellige avonden en vooral heel veel plezier! Wat is er nu beter dan deze zomer te vieren met prachtige, eerlijke en duurzame producten? In deze blogpost hebben we een selectie gemaakt van de leukste FairTrade items die perfect zijn voor de warme maanden. Van stijlvolle accessoires tot handige must-haves, deze producten zijn niet alleen mooi en functioneel, maar dragen ook bij aan een eerlijkere wereld. Lees verder en ontdek onze 12 favorieten die jouw zomer extra speciaal zullen maken!

1. Gerecycled vogeltje voor in de tuin

Dit eerste item is een super schattig vogeltje voor in de tuin. Gemaakt van gerecyclede materialen zoals metaal en blik. Super leuk om op te hangen op jouw terras of in de tuin. Dit volgeltje maakt je zomermaanden een stuk gezelliger! Je shopt het vogeltje hier. 

 

2. Armbandje Fiesta

Dit vrolijke wikkel armbandje is de perfecte toevoeging voor jouw zomer look! Hij is vrolijk en met veel liefde gemaakt. Deze armbandjes zijn gemaakt door een vrouwengroep in Rwanda en door het maken en verkopen van sieraden hoeven deze dames niet meer gedwongen werkzaam te zijn in de prostitutie. Een echt sociaal armbandje dus! Ga jij jouw outfit compleet maken met dit armbandje? Je shopt hem hier!

 

3. Gedroogde ananas

De beste snack voor deze zomer is gedroogde ananas uit Rwanda! Vol van smaak en met een heerlijke bite! De ananas komt van een kleinschalige Rwandese boer en wordt in Rwanda gedroogd. Wij kopen het fruit direct bij de droger in, waardoor de keten heel erg kort blijft. Wil jij deze zomerse snack ook proberen? Je schoort hem hier. 

4. BBQ-stekers met Touareg symbolen

Deze toffe BBQ-stekers met Touareg symbolen maken elke zomerse BBQ compleet! Of je nu een echte grillmaster bent of gewoon graag lekker wat vlees of vega eet, deze toffe prikkers gaan jou helpen om de perfecte BBQ-maaltijd op tafel te zetten. De symbolen zijn gemaakt van brons door Touareg. Deze zomer uniek BBQ'en? Je shopt de prikkers hier.

 

5. Tapasschaal

Bij een zomerse BBQ horen natuurlijk ook heerlijke dips en kleine gerechtjes zoals komkommerschijfjes. Deze handgemaakte tapasschaal uit Tunesië is dus ook zeker een must have voor de warme zomerdagen. Geniet op jullie terras of balkon van een heerlijk diner of BBQ. Geef jij mij de kruidenboter even door? Nu stylevol in een handbeschilderd tapas bakje. Je shopt de tapasschalen hier!

6. Bijenwaswrappers 

We blijven nog even in de BBQ en het buiten eten hangen, want deze wrappers van Bijenwas zijn ook een echte must-have! De wrappers van bijenwas dienen als duurzaam vershoudfolie of aluminiumfolie en kunnen dus perfect over een saladeschaal of andere etenswaren gelegd worden zodat er geen ongedierte op komt. De wrappers zijn tot wel 60x te hergebruiken. Je shopt deze duurzame toppers hier.  

7. Enkelbandje Nienke

Een heerlijke zomerdag op het strand is niet af zonder dit toffe enkelbandje uit Burkina Faso. Door het platte sluitinkje gaat hij niet irriteren in de schoenen. Een fijn enkelbandje maar een fantastisch detail op de strandbezoeken! Ga jij voor de beach look? Je shopt het enkelbandje hier! 

8. Festivaltasje

De zomer is ook het perfecte moment om een bezoek te brengen aan een tof festival! Samen met onze leerbewerkers uit Burkina Faso hebben we speciaal voor jou het perfecte festivaltasje ontworpen. Dit tasje gemaakt met handgewoven stof en vegan leer is te dragen als rugtas, buiktas, fanny pack en schoudertas door de veranderende bandjes. Mega handig! Aan de binnenkant zitten vakjes voor je pasjes, een los vak voor je mobiel en een clipje voor je sleutels. Ook voorop zit een open vak, handig voor bijvoorbeeld je festival muntjes. Ga jij de show stelen op het festival met dit festivaltasje? Je scoort de groene hier & de blauwe hier

9. Oorbellen 

Ga deze zomer voor hippe zomerse oorbellen om je outfit helemaal af te maken! Oorbellen zijn in 2024 helemaal de trend en dat komt mooi uit want wij bij Zawadi zijn gek op oorbellen. Ga bijvoorbeeld voor deze leuke oorbellen van koehoorn welke zijn beschilderd door een henna-artiest of maak je outfit af met zomerse schelpjes in je oor. Ook onze Jade oorbellen zijn dit jaar groot favoriet! Wil je al onze oorbellen bekijken? Dat kan hier!  

10. Lippenbalsem van bijenwas

In de zomer is het extra belangrijk om je lippen goed te verzorgen! De zon kan snel zorgen voor droge lippen en het is goed om deze goed te blijven hydrateren. Deze lippenbalsem van bijenwas is de perfecte oplossing! De lippenbalsem zorgt voor een langdurige hydratatie van de lippen, ruikt enorm lekker (diverse smaakjes op voorraad) en is door de formule met vitamineE enorm voedend voor de lippen. Een betere lippenbalsem dan deze, bestaat niet! Shop jou lippenbalsem hier! 

11. FlipFlop armbandjes

De grootste trend van deze zomer zijn toch wel de FlipFlop armbandjes uit Mali! Deze hippe kleurrijke armbandjes komen in alle zomerse kleurtjes en ze zijn gemaakt van een hele bijzondere grondstof: teenslippers! Dit upcycling project uit Mali is een initiatief van een vrouwengroep en zorgt dat slippers die anders in de natuur terecht zouden komen, worden gerecycled tot hippe sierraden. Welk kleurtje kies jij uit? Je stopt de flipflop items hier! 

12. Baquelit kettinkjes

Deze schattige kettinkjes van baquelit zijn de laatste items die jou zomer helemaal compleet gaan maken! Met hun fijne maar kleurrijke design, zijn ze super leuk om te dragen op een zomerse dag of naar een festival. Je shopt de kettinkjes hier: Blauw, Groen/Blauw, Oranje

 

Hopelijk heb je een aantal leuke items voor jou zomermaanden kunnen vinden! Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen! 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.