Wat is FairTrade en is het écht eerlijk?

Wat is FairTrade en is het écht eerlijk?

Wat zijn FairTrade-producten uit Afrika precies?
Je hebt vast weleens gehoord van FairTrade, maar weet je ook wat het precies inhoudt als het over producten uit Afrika gaat? Geen zorgen, we leggen het graag in begrijpelijke taal uit.

Wat is FairTrade?
FairTrade is eigenlijk heel simpel. Het is een eerlijke manier van handel drijven. Laten we als voorbeeld onze tassen van ecologisch gelooid leer uit Burkina Faso gebruiken. Deze tassen worden volledig met de hand ontworpen en gemaakt. Als je dat op de FairTrade-manier doet, betekent het dat je ervoor zorgt dat de mensen die deze prachtige tassen maken, een goede prijs krijgen voor hun harde werk.

Hoe werkt FairTrade?
Laten we bij de tassen uit Burkina Faso blijven. Als je deze tassen op de FairTrade-manier verkoopt, garandeer je dat de ambachtslieden die ze maken een eerlijke prijs krijgen. Dat betekent dat ze genoeg geld verdienen om hun gezin te onderhouden en hun gemeenschap te helpen.

Maar dat is niet alles. Met FairTrade krijgen deze ambachtslieden ook een extraatje, een soort bonus, die ze kunnen gebruiken voor speciale projecten in hun dorp, zoals het bouwen van scholen of ziekenhuizen.

Is FairTrade duurzaam?
Ja, FairTrade is ook goed voor onze planeet. De ambachtslieden leren namelijk hoe ze op een milieuvriendelijke manier kunnen werken, zonder schadelijke stoffen te gebruiken. Dat betekent een schonere omgeving voor iedereen.

Is FairTrade echt eerlijk?
Nu komt de grote vraag: is FairTrade echt eerlijk? Nou, het komt heel dichtbij. Het zorgt ervoor dat ambachtslieden een betere prijs krijgen voor hun producten en dat is al een enorme stap vooruit.

Maar eerlijkheid in de wereldhandel is nog steeds een uitdaging, omdat grote bedrijven vaak veel macht hebben. Maar door FairTrade-producten te kopen, help je mee om de wereld een beetje eerlijker te maken. Elke kleine stap telt!

Dus, als je producten uit Afrika koopt met het FairTrade-label, weet je dat je bijdraagt aan een eerlijkere wereldhandel, helpt bij duurzaamheid en de levens van mensen die de producten maken verbetert. Het is een kleine moeite, maar het kan een groot verschil maken. Laten we samen bouwen aan een eerlijkere wereld voor iedereen! 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.