De eerste dagen in Burkina Faso!

De eerste dagen in Burkina Faso!

4 reacties

Welkom (op de reisblog) in Burkina Faso, een land vol verbazingwekkende ambachtslieden en een schat aan cultuur! Hier in dit bijzondere land wil ik je meenemen op reis. We gaan lokale vakmensen ontmoeten en de lokale cultuur ervaren. 

We vertrokken vanaf Brussel Airport met het vliegtuig naar Burkina Faso (de hoofdstad: Ouagadougou) en hadden een voorbeeldige vlucht waarbij alles vlot verliep.

Vanaf het vliegveld werden we opgehaald door een hele aardige taxichauffeur in een groene taxi, die je hier regelmatig ziet. De APK in Nederland zou hij verreweg niet halen maar: hij rijdt! ;) En dat is het aller belangrijkste. Vanaf het dakterras in het hotel kunnen we het vliegveld zien liggen. Het dakterras is een heerlijke plaats om te zitten, met fluitende vogeltjes om je heen en een prachtig uitzicht. 

We gingen naar de markt in onze wijk om wat vers groente en fruit te kopen voor de komende dagen. Onder andere een aan de boom gerijpte granaatappel, mmm! We kochten in de winkel wat houdbare producten zoals olie en drinken en bezochten ook een kraam met stoffen waar we vast lappen stof kochten voor de producenten. 

Op de zondagochtend waren we vanuit het hotel uitgenodigd voor een mis in de kerk waar veel werd gezongen en het avondmaal werd gevierd. 's Avonds over ons hotel vlogen de 'vliegende honden' voorbij. Dit zijn vleermuizen maar dan in XXL formaat. Verder hebben we een aantal mooie ontmoetingen gehad in het hotel. 

We hebben deze eerste 1,5 dag gebruikt om te wennen aan de temperatuur, het klimaat en het nieuwe ritme.Het is hier elke dag rond de 35 graden. Vanaf vandaag (maandag) gaan we op pad naar de verschillende producenten! Spannend........ tot snel! 

(Voel je vrij om wat leuks achter te laten in de reacties hieronder :) , dat vind ik leuk! En laat vooral ook weten wat jullie nog meer willen zien van deze reis.)

4 reacties

Helga van der Vliet
Helga van der Vliet

Leuk om te volgen, heb net zo’n mooie kaars aangedaan, dus sfeervol hier

Leontien
Leontien

Benieuwd wat je allemaal nog gaat doen, ik volg. Succes!

Esther
Esther

Leuk om je reis te volgen! Fijne tijd daar!

Mams
Mams

Take care and have fun !

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.